Vraag 7: Juridische ondersteuning

Kan ik via de Auteursbond juridische ondersteuning krijgen bij een conflict met een opdrachtgever?

 

Ben je lid van de Auteursbond, dan kun je gratis juridisch advies krijgen. Wij zeggen hoe jij iets het beste kan aanpakken of dat je eventueel beter iemand anders erbij kan betrekken om de zaak voor je te doen. Ook adviseren we je over het contract. Zo’n contract kun je opsturen en daarover geven we advies. En dan kijken wij: wat zijn voorwaarden waar we wat aan zouden doen? Welke wijzigingen zouden aan te bevelen zijn? Als er echt een conflict speelt, dan willen we ook met je over de aanpak adviseren. Maar we voeren niet als juristen de gesprekken voor jou.

 

Stichting Rechtshulp Auteurs kan je daar wél bij helpen. Als lid van de Auteursbond is die rechtshulp een stuk goedkoper en is het eerste advies tot een bedrag van € 1000,00 kosteloos. Wel toetst de Stichting vooraf de haalbaarheid van een zaak. Ook als je al een conflict hebt lopen, kun je lid worden van de Auteursbond. Afhankelijk van je eigen opstelling in het conflict kan ook de Stichting Rechtshulp Auteurs je vervolgens bijstaan. De voorwaarde is wel dat je niet eerder een zaak gestart bent; heb je al een advocaat in de arm genomen, dan zal Stichting Rechtshulp Auteurs je niet bijstaan.

Meer informatie over Stichting Rechtshulp Auteurs kun je hier vinden: https://auteursbond.nl/over-ons/stichting-rechtshulp/

 

Klik hieronder op één van de andere vragen:

Ga hier terug naar de homepage.

 

Wat zoek je?