Auteursrechtenquiz: doe de test!

Denk jij dat er maar één GEU-modelcontract bestaat voor educatieve auteurs? Dan ben je niet de enige. Toch is dit een misvatting, en het is niet de enige, zoals ook blijkt uit vragen aan de sectie Educatieve Auteurs en aan de juridische dienst van de Auteursbond.

 

Tijdens de dag van de Educatieve Auteur, op 9 november 2019, werd in één van de workshops een auteursrechtenquiz gedaan. In deze quiz, die samengesteld werd door Hanny Pel, Annemiek Verhoef en Annemarie van Toorn, werden aan deelnemers verschillende vragen gesteld, die vervolgens uitgebreid werden toegelicht door bestuursleden van de sectie en Annemarie van Toorn, jurist bij de Auteursbond.

 

Ben je benieuwd hoe je zelf scoort in de quiz? Beantwoord dan hier een selectie van de vragen en zie meteen wat de juiste antwoorden zijn: https://nl.surveymonkey.com/r/MCWG888

 

Heb je naar aanleiding van de vragen en/of antwoorden behoefte aan meer informatie over auteursrechten, neem dan contact met ons op. Voor antwoorden op juridische vragen kun je terecht bij de juridische afdeling van de Auteursbond via jurist@auteursbond.nl.

Ga hier terug naar de homepage.

 

Wat zoek je?