Zomerlezen, zeker niet alleen voor leerlingen!

De laatste schoolweken zijn aangebroken. In de meeste delen van het land zijn de schooldeuren al gesloten. De vakantiekriebels sluipen erin, kampeerbenodigdheden worden gecheckt, de koffers komen van zolder. Een fijne periode, gericht op ontspanning, herijken voor jezelf of met je gezin/familie, nieuwe streken verkennen en nieuwe ervaringen opdoen. Mijn eigen koffer is altijd voor een belangrijk deel gevuld met leesvoer. Tijdschriften, maar ook de boeken die al een tijdje op mijn nachtkastje liggen te wachten. Voor mij geen leesdip, dat is zeker!

Er zijn steeds meer (online) initiatieven om te voorkomen dat kinderen in de schoolvakanties een leesdip oplopen. Het zomerlezen, kinderen stimuleren om er ook in deze periode een leesboek bij te pakken, is een begrip aan het worden.

Maar hoe zit dat voor jou als leerkracht? Lees jij wel eens een kinderboek? Ben je (goed) op de hoogte van wat je leerlingen graag lezen, en hoe is dat voor de (misschien nieuwe) jaargroep die je het komende jaar krijgt?

TIP: pak er in je vakantie ook eens een of meer kinderboeken bij.

Er is heel veel aansprekend aanbod. Voor meer informatie kijk je bijvoorbeeld op de website van het cpnb! En ook veel bibliotheken hebben al een eigen ‘zomerlezen’-pagina. Daar vind je genoeg tips voor mooie kinderboeken, en misschien pak je – mooi meegenomen – ook nog wat boeken in je eigen lievelingsgenre mee.

Een fijne (lees)zomer gewenst!

Ga hier terug naar de homepage. 

 

Wat zoek je?