Volgtip: 5 leuke meesters en juffen op TikTok

In onze nieuwe rubriek Volgtip delen we de meest interessante educatieve en onderwijsaccounts op een specifiek platform met je. Dit keer: de leukste juffen en meesters op TikTok!

 

Voel je je te oud voor TikTok? Dan is dat precies de reden om het platform toch eens te installeren. Het was de afgelopen jaren namelijk het snelst groeiende sociale platform in Nederland, en in het bijzonder onder de jonge generaties. Werk je in of voor het onderwijs, dan krijg je zo net wat meer inzicht in hun leefwereld. Ook veel meesters en juffen delen educatief materiaal of zoeken de verbinding met hun leerlingen via TikTok. Wij zochten de leukste accounts uit!

 

@MevrouwBrug

Hoe kun je nu het beste leren voor geschiedenis? Mevrouw Brug, docent geschiedenis (mavo, havo en vwo) maakt een serie leertips op TikTok, en wisselt deze af met grappige filmjes, boekentips en ervaringen uit haar leven als docent. Wat doen docenten bijvoorbeeld tijdens een studiedag? TikTok-dansjes leren natuurlijk!

 

@JufSanne123

‘Ik ben hier sowieso tot 5 uur,’ ‘Tja, ik heb mijn diploma al,’ of: ‘Dit gaat allemaal van jullie pauze af!’ – van die typische uitspraken van leraren. Sanne Assink, Juf van groep 6 van de Petrusschool in Hengevelde, maakt er grappige filmpjes over. Maar ook over handige ezelsbruggetjes, inkijkjes in het leven van een leraar of wat je bijvoorbeeld moet doen als iemand je pest. Juf Sanne maakt veel van de filmpjes samen met haar leerlingen, zodat ze leren omgaan met social media.

 

@SanderPriester

Tijdens de pandemie ontdekt docent Nederlands Sander Priester (Walburg College in Zwijndrecht) TikTok en maakt er de gekste filmpjes op. Zijn profiel stond onbewust op openbaar en toen hij na de lockdown terug kwam op school, kreeg hij veel complimenten van zijn leerlingen. Daarom besloot hij het medium als eerste in te zetten voor een live vragenuurtje van schoolzoekende achtstegroepers, en na het succes daarvan voor filmpjes uit de klas en educatieve content. Hoe zat het bijvoorbeeld ook alweer met die d’s en t’s?!

 

@JufMlg

Met raadsels, creatieve tutorials en rekenhacks houdt Juf Monique La Grouw haar leerlingen en nog vele anderen scherp. Ze geeft les aan groep 8 aan ’t Otterke in Beek en Donk en begon met TikTok op aandringen van haar leerlingen. Naast haar educatieve video’s zijn haar leerlingen gek op de tekenvideo’s, waarin ze een naam tekent.  

 

@Meester.Hidde

Het begon allemaal met een begrippenlijst voor zijn leerlingen – hoe kon hij dat saaie document wat flitsender maken? Een leerling filmde zijn eerste rap over arm en rijk, en inmiddels staat Hidde Nuijten, aardrijkskundeleraar op het Lumion in Amsterdam, bekend als de rappende meester.

Ga hier terug naar de homepage.

 

Wat zoek je?