Thuiswerktip: Energizers en ontspanners voor het thuiswerken

Normaalgesproken vind je in elke editie van EduSchrift een tip voor een leuke, inspirerende flexplek. In februari 2021 werken we echter nog steeds voornamelijk vanuit huis. We missen de loopjes naar de koffiemachine en de praatjes met collega’s. Maar thuiswerken hoeft niet saai te zijn. In de vorige EduSchrift las je al hoe lunchwandelen bijdraagt aan een fijne en creatieve werkdag. In deze editie: energizers en ontspanners voor het thuiswerken.

 

Energizer Voorwerpbingo

Laat tijdens een online bijeenkomst iedereen staan achter zijn/haar computer. Laat een voorwerp zien in beeld. Bijvoorbeeld een theezakje, rol plakband, tandenborstel of stuk fruit. Wie van de deelnemers kan als eerste het voorwerp op beeld laten zien? Of laat iedereen binnen 1 minuut hetzelfde voorwerp showen aan elkaar.

 

Energizer Terugtellen

Deze energizer kun je ook in je eentje uitvoeren tijdens een thuiswerkdag. Ga staan achter je computer. Loop vanaf je werkplek een rondje door je huis, tuin of kamer. Tel hierbij van 150 terug naar nul. Bij nul moet je weer bij je computer staan. Door bewegen met rekenen te combineren laat je je hersenen actief werken.

 

Ontspanner Vast bel- en appcontact

Zoek een moment op de dag om te lachen met je collega’s of samen te brainstormen over een project. Bel je lievelingscollega op om bij te praten of richt met een paar vakgenoten een groepschat op, waarin iedereen op een vast moment op de dag met elkaar kan delen hoe de dag verloopt.

 

Ontspanner Creëer je eigen werkritueel

Als je het gewend bent om op kantoor te werken, is de weg weer naar huis het moment waarop je je werkbrein uitschakelt. Door het voortdurend thuiswerken valt dat moment voor veel mensen weg. Probeer daarom zelf een ritueel te creëren waarin je de werkdag van je afschudt. Maak een korte wandeling, trek iets anders aan, zet een muziekje op, ga sporten of neem een warme douche of bad.

Heb je ook een leuke thuiswerktip? Deel hem met ons!

Ga hier terug naar de homepage.

 

Wat zoek je?