Podcasttip: Het mysterie van de goede leraar

In elke editie van EduSchrift vind je onze podcast-tip! Deze keer: Het mysterie van de goede leraar.

Leraren, iedereen heeft er een mening over. We zijn allemaal naar school geweest, hadden daar een favoriete leraar, maar misschien ook een leraar die we liever niet waren tegengekomen.

Het leraarschap is de afgelopen jaren enorm veranderd. Marcel probeert in deze podcastserie het mysterie van de leraar te ontrafelen: Wat maakt een leraar nu een goede leraar? Word je als leraar geboren? Wanneer weet je dat je leraar bent? Staat een leraar altijd voor de klas, of kan iemand ook een leraar zijn zonder dat hij dat weet? Maar ook: moeten leerlingen leren presteren, of vooral gelukkig worden?

Marcel spreekt met docenten, leerlingen en anderen over hun ervaringen, en neemt ook zijn eigen leraarschap onder de loep. Dat levert een mooie zoektocht en inspirerende gesprekken op. Zo vertelt zijn zoon Lucas dat voor hem een fijne leraar een docent is die niet te streng is, maar ook niet al te veel toelaat. Die definitie van een ‘goede leraar’komt in veel gesprekken terug. Marcel onderzoekt hoe dat zit. 

Marcel van Herpen is van oorsprong leraar. Hij begeleidt trajecten en geeft lezingen en masterclasses aan leraren en schoolleiders.

Marcel van Herpen (2021). Het mysterie van de goede leraar. 11 afleveringen. Centrum Pedagogisch Contact

Nieuwsgierig? Luisteren kan via een podcast-app op je telefoon of via je computer op de website van Centrum Pedagogisch Contact

 

Heb je ook een leuke podcast-tip? Deel hem met ons!

Ga hier terug naar de homepage.

Wat zoek je?