Podcast-tip: Reisgenoten

In EduSchrift van maart 2019 plaatsten we een uitgebreid artikel over onderwijspodcasts. We hebben hier enthousiaste reacties op gekregen. Daarom plaatsen we vanaf nu in elke editie van EduSchrift een podcast-tip. Deze keer: Reisgenoten.

 

Een keer geen onderwijspodcast, maar een heerlijke podcast voor in je hangmat, in het vliegtuig, de trein, je strandstoel of gewoon lekker thuis. Dat is Reisgenoten, de podcast over avontuurlijke reizen.

 

De podcast is gemaakt door radiomaker en reisliefhebber Niels de Jager en reisjournalist en filmmaker Daisy Scholte. Tijdens het luisteren doe je inspiratie op voor nieuwe reizen, krijg je tips over specifieke bestemmingen en kun je lekker wegdromen bij bijzondere reisverhalen.

 

Er zijn inmiddels 21 afleveringen gemaakt, met onderwerpen als ‘Backpacken door Bangladesh’, ‘Grenzeloze gastvrijheid in Iran’, ‘Tempels en wolkenkrabbers in Japan’, ‘Lissabon, Coimbra, Alentejo & Algarve in Portugal’, ‘De strijd tegen de elementen in IJsland’. Maar ook meer algemene onderwerpen als ‘Gevaarlijke bestemmingen’, ‘Reizen met jonge kinderen’ en ‘Een jaar lang niet vliegen’ komen voorbij.

 

Elke aflevering is goed voor nieuwe inspiratie en vermaak, ook als je zelf niet zo avontuurlijk bent.

 

Luisteren kan via een podcast-app op je telefoon of gewoon via je computer op: https://www.alldayeverydaisy.com/reisgenoten-podcast/

Heb jij ook een leuke podcast? Schrijf er een stukje over en geef dat aan ons door.

Ga hier terug naar de homepage.

Wat zoek je?