Podcast-tip: Met Groenteman in de kast

In EduSchrift van maart 2019 plaatsten we een uitgebreid artikel over onderwijspodcasts. We hebben hier enthousiaste reacties op gekregen. Daarom plaatsen we vanaf nu in elke editie van EduSchrift een podcast-tip. Deze keer: Met Groenteman in de kast (De Volkskrant).

 

Voor De Volkskrant maakt Gijs Groenteman iedere week de podcast ‘Met Groenteman in de kast’ (met soms de actuele ondertitel ‘Met Groenteman in quarantaine’ of ‘Met Groenteman in het nieuwe normaal’). Elke week praat hij een uur lang met iemand die hem op de een of andere manier heeft verwonderd of is opgevallen.

 

Zijn gasten zijn acteurs, schrijvers, kunstenaars, televisiemakers, rappers, muzikanten, artsen, journalisten, ontwerpers en vele anderen en schuiven bij Gijs Groenteman – door de website Online Radio Awards omschreven als ‘misschien wel de beste interviewer van Nederland’ – aan voor een goed gesprek. Zo vertelt Heleen van Royen over het schrijverschap, moederschap, oma zijn en seksualiteit, vertelt Thomas Acda over waarom hij soms zomaar in zijn eentje een week naar New York gaat, praat Claudia de Breij over het goede en het slechte in de mens en bespreekt Eva Crutzen een lijst van liedjes die haar leven en werk bepaald hebben.

 

Het archief bevat inmiddels ruim honderd afleveringen, goed voor uren en uren luisterplezier en inspiratie.

 

Luisteren kan via een podcast-app op je telefoon of gewoon via je computer op: https://www.volkskrant.nl/kijkverder/t/podcasts/serie/met-groenteman-in-de-kast/

 

Heb je ook een leuke podcast-tip? Deel hem met ons!

Ga hier terug naar de homepage.

Wat zoek je?