Podcast-tip: Het Klokhuis

In EduSchrift van maart 2019 plaatsten we een uitgebreid artikel over onderwijspodcasts. We hebben hier enthousiaste reacties op gekregen. Daarom plaatsen we vanaf nu in elke editie van EduSchrift een podcast-tip. Deze keer: de podcast van het Klokhuis.

 

Het Klokhuis, het populaire informatieve programma van de NTR (NPO Zapp), heeft sinds deze zomer een eigen podcast, geschikt voor kinderen en jongeren. De eerste drie afleveringen gaan over ‘Onmisbare Uitvindingen’: uitvindingen of ontwikkelingen die de wereld veranderd hebben. Of eigenlijk, dingen die we heel gewoon vinden, maar die ontzettend belangrijk blijken te zijn.

Zoals een uitvinding tegen stank en viezigheid, een uitvinding om afspraken te maken en een uitvinding voor vakanties naar het buitenland.

 

De podcasts zijn heel geschikt voor gebruik in het onderwijs. Ze duren zo’n 22 minuten en bevatten naast interviews en informatie ook liedjes en ‘sketches’. Net als de uitzendingen van Het Klokhuis op tv dus!

 

Het aantal afleveringen is nu nog wat beperkt, maar wel veelbelovend.

 

Luisteren kan via een podcast-app op je telefoon of gewoon via je computer op: https://www.hetklokhuis.nl/algemeen/Podcast

Heb jij een leuke podcast-tip? Deel hem met ons!

Ga hier terug naar de homepage.

Wat zoek je?