Podcast tip: Dit gaat van jullie eigen tijd af

In EduSchrift van maart 2019 plaatsten we een uitgebreid artikel over onderwijspodcasts. We hebben hier enthousiaste reacties op gekregen. Daarom plaatsen we vanaf nu in elke editie van EduSchrift een podcast-tip. Deze keer: Dit gaat van jullie eigen tijd af.

 

In de tweewekelijkse podcast ‘Dit gaat van jullie eigen tijd af’ helpt Academy4Learning docenten en leerkrachten om tussen alle vernieuwende bomen een beetje zicht op het onderwijskundige bos te houden. In de afgelopen periode zijn onderwerpen voorbij gekomen als ‘Ode aan de docent’, ‘Goede feedback is geen advies. En ook geen compliment.’, ‘Een brug tussen po en vo’, ‘Gepersonaliseerd leren’, ‘Mediawijsheid’ en ‘Hoe zet je een puber aan?’

 

In de podcasts worden complexe problemen besproken en toegelicht. Verder wordt er onderwijsinspiratie geboden en krijgen leerkrachten en docenten praktische tips waarmee ze in de klas aan de slag kunnen. Maar niet alleen voor leraren is de podcast interessant. Ook als educatief auteurs kun je je voordeel doen met de laatste informatie over feedback, differentiatie en 21e eeuwse vaardigheden.

 

Luisteren kan via een podcast-app op je telefoon of gewoon via je computer op: https://www.academy4learning.nl/blogs/

 

Heb je ook een leuke podcast-tip? Deel hem met ons!

Ga hier terug naar de homepage.

 

Wat zoek je?