Podcast-tip: De Taalstaat

In EduSchrift van maart 2019 plaatsten we een uitgebreid artikel over onderwijspodcasts. We hebben hier enthousiaste reacties op gekregen. Daarom plaatsen we vanaf nu in elke editie van EduSchrift een podcast-tip. Deze keer: De Taalstaat.

 

De Taalstaat ken je vast: het radioprogramma van Frits Spits waarin de Nederlandse taal het middelpunt vormt. Elke zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur wordt het programma uitgezonden op NPO Radio 1. Maar ja, dat is voor veel mensen een onhandig tijdstip, want dan sta je langs het voetbalveld, in de supermarkt, in de bouwmarkt of op een andere plek waar de radio niet aan staat. Daarom is er de handige Taalstaat-podcast, zodat je op elk gewenst moment naar De Taalstaat kunt luisteren.

 

Spellingkwesties, taal in de sociale media, Nederlandstalige platen, interviews met schrijvers en dichters, ingewikkelde taalkwesties, ingezonden gedichten van luisteraars, vergeten woorden en de vaste rubrieken de Digitaalstaat (over taal op Twitter en Facebook) en de TNA (de taalnatuuranalyse van een BN’er, met taalwetenschapper René Appel) komen voorbij.

 

Als auteur steek je er vast iets van op, en veel onderwerpen bieden inspiratie voor prachtige lessen. Aanrader!

 

Luisteren kan via een podcast-app op je telefoon of gewoon via je computer op: https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-taalstaat

 

Heb je ook een leuke podcast-tip? Deel hem met ons!

Ga hier terug naar de homepage.

 

Wat zoek je?