Podcast-tip: Bij de les

In EduSchrift van maart 2019 plaatsten we een uitgebreid artikel over onderwijspodcasts. We hebben hier enthousiaste reacties op gekregen. Daarom plaatsen we vanaf nu in elke editie van EduSchrift een podcast-tip. Deze keer: Bij de les.

 

Bij de les is een vrij nieuwe onderwijspodcast (sinds november 2020), met elke maand een nieuwe aflevering. Eduard van Dam (docent Engels) en Annemarie Proost (docent geschiedenis) praten met hun collega’s over hun leven op de Amsterdamse school het Cartesius Lyceum. Anekdotes van leerlingen, kansenongelijkheid in het onderwijs en hilarische situaties uit het schoolleven; het komt allemaal voorbij.

 

In de afleveringen die tot nu toe beschikbaar zijn, is gesproken met de rector, een docent Maatschappijleer, een docent Klassieke talen en een docent Lichamelijke opvoeding. In de gesprekken komt een breed scala aan onderwerpen aan bod: het leidinggeven in tijden van corona, een Surinaams onderwijsavontuur, verbeterplannen en de complexiteit van lesgeven, hoe je met een jongerenrechtbank de rechtsstaat je school in krijgt, lessen over spotprenten, Big History, het gymnasiumonderwijs en het woord ‘elite’, mentor zijn van 3-havo, een visie op bewegingsonderwijs, verschillen en overeenkomsten tussen het lesgeven in verschillende vakken en tips om zo min mogelijk te doen tijdens de gymles.

 

Af en toe komen er ook leerlingen aan het woord. Kijken zij op dezelfde manier naar het onderwijs en hun school als de docenten?

 

De podcast biedt een leuk inkijkje in de praktijk van een Amsterdamse school voor voortgezet onderwijs. Inspirerend, ook voor educatieve auteurs!

 

https://cartesius.espritscholen.nl/home/school/informatie-voor-groep-8/

 

Luisteren kan via een podcast-app op je telefoon of gewoon via je computer op: https://evandam.podbean.com/

 

Heb je ook een leuke podcast-tip? Deel hem met ons!

Ga hier terug naar de homepage.

 

Wat zoek je?