Online workshop ‘Infographics maken van educatieve teksten’

Bij de Dag van de Educatieve Auteur op 9 november 2019 was de workshop ‘Infographics maken’ vele malen overtekend. Daarom wordt deze nu nogmaals als online workshop aangeboden: Infographics maken van educatieve teksten door Lex Linsen.

 

Als educatieve auteur wil je informatie overbrengen. Soms is je tekst echter veel te lang en bevat die complexe informatie die je ook zou kunnen laten zien. Hoe kun je de informatie duidelijk, aantrekkelijk en toch volledig presenteren? Een infographic, een visuele weergave van je verhaal, kan daarvoor een oplossing zijn!

 

Doel en inhoud

In deze online workshop laat Lex Linsen, infographic-expert en trainer, je zien hoe je met basistemplates een educatieve tekst kunt omzetten naar een infographic-schets, die je vervolgens professioneel kunt laten opmaken.

 

Voor wie?

Educatieve auteurs en redacteuren (zowel beginners als ervaren educatieve auteurs).

 

Voorbereiding

Zorg ervoor dat je een educatieve tekst van circa 250 woorden paraat hebt die één vraag beantwoordt. Zorg daarnaast voor vijftien lege A4’tjes en een tekenpotlood.

 

Datum en tijd

24 juni 2020. We starten om 16.00 uur. Je kunt 5 minuten van tevoren inloggen in de Zoommeeting. Dan wacht je eerst in de virtuele wachtkamer totdat Lex Linsen je toelaat tot de workshop.

 

Kosten

€ 7,50 voor leden van de Auteursbond; € 25,00,- voor niet-leden.

 

Meedoen?

Schrijf je hier in.

  

Voorafgaand aan de workshop ontvang je de link naar de beveiligde virtuele ontmoetingsplek (via Zoom).

 

Mocht je overwegen lid te worden na deelname aan de workshop, dan kun je gebruikmaken van het aanbod om voor euro 50 lid te worden tot 31 december 2020.

 

Graag tot 24 juni, 16.00 uur!

Ga hier terug naar de homepage.

 

Wat zoek je?