Nieuw bestuurslid: Annemiek Verhoef

Sinds juni 2019 versterk ik, Annemiek Verhoef (1963) het bestuur van de sectie Educatieve Auteurs van de Auteursbond, kortweg: EA. Het is niet mijn eerste bestuurslidmaatschap, eerder was ik bestuurslid bij Tekstnet, de beroepsvereniging voor tekstprofessionals. Als educatief auteur tekstschrijf ik dus ook, maar het accent ligt voornamelijk op het auteurschap. 

In de korte tijd dat ik meedraai bij de EA, heb ik ervaren dat het een actief en enthousiast bestuur is.  Dat is nodig ook, want allerlei beleidsontwikkelingen vragen om standpunten, denk maar aan de AOV voor zelfstandigen. Praktische zaken liggen ook op ons bordje, zoals het organiseren van de derde editie van de Dag van de Educatieve auteurs in november. Leuk om daarbij betrokken te zijn.

Mijn eerste stappen op het pad van educatieve auteur zette ik in 1990 bij de toenmalige uitgeverij Nijgh & van Ditmar Educatief. Toentertijd was ik als docent verbonden aan een mbo-school in Den Haag en omstreken. Inmiddels sieren meer dan 50 educatieve uitgaven mijn boekenkast en ben ik bijna 20 jaar fulltime educatief auteur / tekstschrijver. 

Als bestuurslid van de EA zet ik me graag in voor de belangen van educatieve auteurs. Het gaat zeker ook om financiële belangen. Educatief schrijven is een vak en vereist een kundigheid, waarbij een goede beloning op zijn plaats is. Educatieve auteurs mogen zich bewuster zijn van hun kunnen; dat is wat ik vind!

Tot slot nog een persoonlijke noot: ik woon samen in Vlaardingen, en werk aan huis. Onze jonge, wilde kat Rosa (2018) zorgt voor leven in de dagelijkse brouwerij. Met – en zonder – enige regelmaat komen Ivo (1995) en Hans (1996), onze twee uitwonende, studerende zoons aanwaaien. Dan leg ik graag mijn pen – nou ja, mijn toetsenbord – opzij en wil ik luisteren, zorgen en bakken. Taarten dus, geen boeken.

Wat zoek je?