Lessen van de Parel winnaars 2017 verfilmd!

In 2017 werden de Educatieve Parels uitgereikt, de prijzen voor het beste lesmateriaal. Het thema van deze eerste editie was: ‘Wat is een feit.’ De winnaars waren Famke de Jong (1e prijs), Bianca Antonissen (2e prijs) en Jordi Vermeulen (3e prijs). Leraar24 maakte een filmspecial over de Educatieve Parel, waarbij een bezoek werd gebracht aan OSG Schoonoord in Zeist.

De les van Jordi Vermeulen ‘’ Schuldig of onschuldig’’ werd enthousiast opgepakt door Sander Lochtenberg (Leraar Maatschappijleer). Hij gaf de les aan zijn vmbo-klas. Na een introductie door Arend Pottjegort over de Educatieve Parel, werden Sander en een leerling geïnterviewd tijdens de filmopnames van Leraar24.

Sander Lochtenberg vertelde: ‘De les gaat over feiten en waarheidsvinding. Wat erg leuk is aan deze les is dat het de leerlingen dwingt om dat wat ze geleerd hebben in praktijk te brengen. Ze leren niet meer over de rechtspraak, maar worden er zelf deel van. Het verhaal van Lucia de Berk is natuurlijk ook nog eens erg bizar en spannend.’

Ook Famke de Jong, eersteprijswinnaar, vertelde die ochtend over de insteek van haar les ‘’Nep of echt?’’ en haar ervaringen met de Educatieve Parel. Zij denkt dat deze prijs een voordeel kan zijn bij het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Het filmpje vind je binnenkort op: www.educatieveparel.nl

Op 10 november 2018 zal er een nieuwe editie van de Educatieve Parel plaatsvinden. Ben je educatieve auteur of leraar en wil je graag meedoen? Houd onze website in de gaten!

Wat zoek je?