Leestip: Tekenen voor vrede

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog in Nederland werd beëindigd. 75 jaar waarin we in vrede en vrijheid kunnen leven. Maar wat is vrede precies? En wat betekent vrijheid? Wat kunnen kinderen, jongeren en volwassenen om in vrede te (blijven) leven?

 

In het bijzondere Tekenen voor vrede – 100 manieren om de wereld mooier te maken en de bijbehorende website www.tekenenvoorvrede.nl biedt Jan Durk Tuinier (Stichting Vredeseducatie) 100 inspirerende ideeën en concrete werkvormen om met kinderen en jongeren vrede te maken, vrede te oefenen en de wereld mooier te maken.

 

Het boek is bedoeld voor leraren, jongerenwerkers, pedagogen, studenten, ouders en opa’s en oma’s, creatievelingen en mensen die werken in (onderwijs)beleid en bestuur. En natuurlijk kunnen educatieve auteurs er ook hun voordeel mee doen. De werkvormen passen niet alleen in de lessen maatschappijleer of burgerschap, maar sluiten aan bij alle vakgebieden in het basis- en voortgezet onderwijs.

 

Het boek is opgebouwd aan de hand van thema’s als Vrede, Vrijheid, Angst, Compassie, Democratie, Geluk, Moed, Vluchten en Zorgen voor de aarde. Deze thema’s worden in duidelijke taal besproken en verbeeld in bijzondere illustraties. Op de website www.tekenenvoorvrede.nl worden alle 22 thema’s uit het boek toegelicht. Ook zijn er enkele werkvormen bij de thema’s ‘Vrede’ en ‘Vrijheid’ gratis uitgewerkt. Voor de overige 100 werkvormen is het noodzakelijk om het boek aan te schaffen. Extraatje: enkele werkvormen zijn aangepast en geschikt gemaakt voor toepassing in de huidige corona-situatie.

 

 

Tuinier, Jan Durk (2019). Tekenen voor vrede. Utrecht: Levendig Uitgever.

€ 24,95

Heb jij een leestip? Deel hem met ons!

Ga hier terug naar de homepage.

Wat zoek je?