Leestip: Mijn school kiest voor mijn talent

Wat als je je leerlingen en je school als geheel kunt laten schitteren, zodat de droom van ‘samen school maken’ werkelijkheid kan worden? In dit boek zet Luk Dewulf in twee delen uiteen hoe je door talentgericht te werken de kracht van je team optimaal benut, en hoe je als leraar maximaal vanuit je unieke talenten kunt werken. Je ontdekt hoe een leraar die gelukkig is ook kinderen gelukkig maakt, en hoe je de talenten van leerlingen elke dag laat groeien, met kleine interventies of acties.

Door: Manon Müller

Vanuit 11 rollen die Luk ziet voor een leraar, laat hij leerkrachten in ‘Deel 1 Elke leraar laten schitteren’ nadenken over hun talenten, en hoe deze wel of niet zichtbaar worden in hun werk. Welke rollen passen bij je persoonlijkheid als leraar? Welke rollen laten je toe om je autonomie te bewaren, maar vooral je eigenheid te vinden, energie te halen uit je werk, en dag na dag te groeien?

‘Deel 2 Elk kind laten schitteren’ gaat in op de inzet van talenten in de klas. Waarom is het bijvoorbeeld zo belangrijk om talentgericht te werken in de basisschool, en hoe voer je een talentgesprek?

Luk Dewulf studeerde Pedagogische Wetenschappen, specialisatie onderwijskunde aan de KU Leuven en rondde zijn studies af met een specialisatie in leerstoornissen. In 2009 schreef hij Ik kies voor mijn talent’ (dit boek is intussen toe aan zijn 15e druk). Sindsdien bestaat een groot deel van zijn werk uit het inspireren van het onderwijs en het bedrijfsleven, en uit het ondersteunen van organisaties, om het talentgericht denken te integreren in het personeelsbeleid.

Mijn school kiest voor mijn talent
Elk kind & elke leraar laten schitteren
Voor basisscholen in Nederland en België / Luk Dewulf
Nederlands, Paperback, ISBN 9789401490085, 136 pagina’s, € 22,50

Wat zoek je?