Leestip: Het Grote Taalmuseum Vakantieboek

Leestip: Het Grote Taalmuseum Vakantieboek

 

Weet je nog: zo’n heerlijk dik Donald Duck Vakantieboek waar je weken mee zoet was? De meeste vakantieboeken zijn bedoeld voor kinderen, maar waarom eigenlijk? Wij volwassenen willen ook wat te doen hebben op het strand of op de camping! Zo zijn er steeds meer vakantieboeken voor volwassenen en een van de leukste exemplaren van dit jaar is Het Grote Taalmuseum Vakantieboek! Het boek bestaat uit een diverse collectie van verhalen, gedichten, quizzen, puzzels, spelletjes, kleurplaten en tips – kortom alles wat je verwacht van een vakantieboek maar dan specifiek voor de diehard taalnerds onder ons. 

 

Het idee voor een boek ontstond toen het Taalmuseum in 2019 De Vrolijke Viering van het Nederlands organiseerde. Daarvoor mocht iedereen favoriete woorden, zinnen, gedichten, gezegdes en liedjes in het Nederlands inzenden. En die schatten moesten bewaard in een boek. Vanuit de corona-verveling kwam de behoefte naar voren om er meer van te maken, een boek waarmee je van alles kunt. 

 

Met het resultaat ontdek je allerlei mooie bijdrages aan De Vrolijke Viering van het Nederlands en ook rond vakantie in de brede zin van het woord. Want, zo schrijft het museum, het boek is er: ‘Voor uitgaanders en thuisblijvers, voor globetrotters en huismussen, voor jetsetters en campinggasten.’ Geen wifi in je vakantiehuisje? Dan wordt het puzzelen je niet heel gemakkelijk gemaakt, want spieken kan alleen via de website van het Taalmuseum. En als je wel wifi hebt, dan is het weer extra leuk dat je tijdens het lezen ook de bijbehorende playlist op Spotify kunt beluisteren. 

  

Het Taalmuseum is trouwens net even een ander museum dan je misschien gewend bent. Wil je het bezoeken? Dat kan niet op één specifiek adres. Taal leeft namelijk overal om ons heen en daarom koos het museum voor de openbare ruimte in de stad als museaal podium. Zo organiseert het museum tentoonstellingen en activiteiten op allerlei locaties. Nieuwsgierig? Kijk op Taalmuseum.nl

 

Het Grote Taalmuseum Vakantieboek is voor €14,95 te koop bij de Taalwinkel van het Taalmuseum.

​​Ga hier terug naar de homepage.

 

Wat zoek je?