Leestip: Gedialogeerd, waarom eenzaamheid een verbindingswoord is

Gedialogeerd is Irene’s biografische verkenning van haar eigen eenzaamheid en die van anderen. Ze onderzoekt het onderlinge verband tussen dingen die we in het dagelijks leven misschien niet eens opmerken. Het gemeenschappelijke en het individuele, en de tegenhanger van eenzaamheid: verbondenheid. Dat doet ze niet vanuit een wetenschappelijke insteek, maar met haar eigen achtergrond als leidraad. Hoe verschillend we ook zijn, we hebben een gemene deler: onze sociale relaties.

Alles is onlosmakelijk verbonden met elkaar.

Een belangrijke boodschap in dit boek is ‘in jezelf geloven’ als sociaal wezen. Irene maakt een reis langs allerlei onderwerpen, als vriendschap, verbondenheid, ongemak accepteren, communicatiestijlen en -technieken, de invloed van aannames, en ongemakkelijke momenten. Alles in dit boek is geschreven vanuit hoop en positiviteit. ‘Wie eenzaamheid liever in het rijtje problemen houdt, moet dit boek vooral wegleggen’, aldus Irene.

Over de auteur

Irene Campfens (1980) maakt graag overal een verhaal van. Ze noemt zichzelf daarom ook Verhalenbaas. Goede verhalen zijn krachtig, en kunnen veel voor mensen betekenen. In 2013 schreef ze zich in bij de KvK, als tekstschrijver en ontwikkelaar. Sinds 2018 werkt ze als zelfstandige. Naast schrijver, ontwikkelaar en spreker is Irene bestuurslid en actief lid van de Auteursbond voor Educatieve Auteurs.

Campfens, I. (2021). Gedialogeerd, waarom eenzaamheid een verbindingswoord is. Taste of Life boeken. € 19,99 (paperback).

​​Ga hier terug naar de homepage.

 

Wat zoek je?