Leestip: de Lees Liever Scheurkalender

Over de kalender

Leesplezier verdient een groter podium, vindt taalspecialist Hanneke Cents. Want lezen moet in de eerste plaats vooral leuk zijn. Maar in de praktijk blijkt dat dit onder Nederlandse kinderen lang niet altijd het geval is. En daar waar het plezier ontbreekt, is ook de leesmotivatie minder. En dat is jammer!

Lezen gaat om beleven, ervaren, genieten, onstpannen, leren en groeien, vindt Hanneke. En dat lijken kinderen helaas wel eens te vergeten. Daarom is Hanneke in 2019 gestart met de ontwikkeling van deze kalender. Een laagdrempelig product om kinderen, maar ook ouders, docenten en andere onderwijsprofessionals te prikkelen en hen (meer) bewust te maken van de kracht van leesplezier.

De kalender is gevuld met tips, weetjes, adviezen, tools, strategieën en nog veel meer. De inhoud zet het lezen in een nieuw en prikkelend perspectief. Er is ook een digitale variant van deze kalender, voor wie niet van scheuren houdt .

Over Hanneke Cents

Hanneke is taal-, lees – en spellingspecialist. Ze werkt met veel passie met kinderen met lees- en spellingproblemen en verzorgt trainingen op onder meer het gebied van de taalontwikkeling.

De Lees Liever Scheurkalender is voor € 21,95 (excl. Verzendkosten) te bestellen via de website van Hanneke Cents.

De digitale versie is te bestellen voor € 14,95.

Ga hier terug naar de homepage.

Wat zoek je?