Leestip: De gelukkige leraar

In De gelukkige leraar roept Maike Douglas-Westland leerkrachten op om hun vak en hun professionaliteit weer terug te pakken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe doe je dat? Hoe ga je om met de verantwoordelijkheid voor een klas vol kinderen en de toenemende werkdruk die je als leerkracht mogelijk ervaart? Hoe combineer je dat met je leven buiten het onderwijs, met je gezin, je privéleven?

Maike geeft een open inkijkje in haar eigen leven en de manier waarop zij omgaat met de dagelijkse praktijk. Ook is ze in gesprek gegaan met onderwijscollega’s. Zij delen hun ervaringen met diverse onderwerpen: hoe geef en ontvang je feedback, hoe vraag je om hulp, hoe krijg je je team enthousiast bij een nieuw idee?

Maike geeft daar praktische tips bij en roept op tot durf: om op te komen voor je rechten en plichten, om je blinde vlekken te durven zien en daar iets mee te doen, om zelf actief bij te dragen om  het onderwijs (weer) leuker te maken en met meer plezier voor de klas te staan.

Over de auteur

Maike Douglas-Westland (Juf Maike) werkt parttime als leerkracht in de onderbouw van de basisschool. Ze lanceerde in 2012 haar website jufmaike.nl, om naast haar werk als leerkracht haar creatieve ideeën een plek te geven en haar missie – leerkrachten helpen om goed onderwijs te (kunen) geven – te delen met anderen.

Dat doet ze inmiddels samen met een team van bloggers. Samen helpen ze kinderen in hun ontwikkeling door ouders, leid(st)ers en leerkrachten te voorzien van tips en hen te motiveren goed voor zichzelf en hun mooie vak te zorgen. 

Douglas-Westland. (2021). De gelukkige leraar. Huizen: Uitgeverij Pica. € 12,50 (paperback, 148 pagina’s).

​​Ga hier terug naar de homepage.

 

 

Wat zoek je?