Herinnering: Maak de beste les en win 1.000 euro

Krijg jij met jouw les iedereen op het puntje van zijn stoel? Vind jij boeiend lesmateriaal maken het allerleukste wat er is? Zou jij daar een prijs mee willen winnen? Stuur dan jouw les in voor de Educatieve Parel 2021.

 

De Auteursbond wil met deze jaarlijkse wedstrijd benadrukken dat creatieve onderwijsontwikkelaars (‘educatieve auteurs’) onmisbaar zijn voor goed onderwijs. Ben jij ontwikkelaar, redacteur, schrijvend docent of auteur voor het onderwijs en/of een educatieve uitgeverij? Lees dan snel verder!

 

Verbinden

Het thema is dit jaar ‘Verbinden.’ Hoe je dat invult is aan jou. In een sociale context heeft verbinden een heel andere betekenis dan in een wiskundige of fysische context. Welke context kies jij? Welke draai geef jij eraan? Er zijn honderden mogelijkheden.

 

Een belangrijke uitdaging bij het schrijven van een goede educatieve les is dat deze origineel én betekenisvol is. Kies uitdagende werkvormen en inspireer met leerdoelen die ertoe doen. Uiteraard moet alles wel binnen het thema ‘Verbinden’ passen.

 

Vakmanschap en creativiteit

Een goede educatieve auteur bezit vakmanschap en creativiteit. Dát willen we terugzien in de winnende les. Of je deze nu schrijft voor kleuters of hbo-studenten en of het nu gaat om een rekenles of een les maatschappijleer.

 

Zin gekregen om de beste les te maken? Mooi! Ga aan de slag, gebruik al je kennis en vaardigheden en stuur je les in. Aan de winnende les is een prijs van € 1.000,- verbonden. Daarnaast zijn een tweede en derde prijs beschikbaar van respectievelijk € 700,- en € 300,- Inzenden kan tot 1 oktober 2021.

 

Meer informatie over de Educatieve Parel 2021

 

Bekijk hier de winnende lessen van vorig jaar. 

Ga hier terug naar de homepage.

 

 

Wat zoek je?