Herhaalde oproep: Educatieve Parel 2020!

Welke educatieve auteur ontwerpt dit jaar de ‘Beste Les van 2020’ en wint daarmee de Educatieve Parel? Doe mee aan deze wedstrijd en zet daarmee de educatieve auteur als maker van hoogwaardig lesmateriaal in de schijnwerpers!

 

Het thema dit jaar: Dat zal mij een zorg zijn!

 

Om leerlingen te motiveren is het van belang dat ze een idee hebben van de betekenis van de leerstof waarmee ze zich bezighouden. De LAKS-monitor van 2018 gaf aan dat maar iets meer dan de helft van de scholieren in Nederland positief is over hoeveel zin lessen en lesstof hebben. LAKS rapporteerde: “Scholieren leren vooral voor het cijfer op de toets en missen het grotere plaatje. Ze willen meer aandacht voor de praktijk en de actualiteit.”

 

Hoe kun je ervoor zorgen dat leerstof betekenisvol is? Is het zinvol om te beginnen met het vermelden van leerdoelen? Of het leggen van een verbinding met de actualiteit of met de leefwereld van leerlingen?

 

Het vergt vakmanschap en creativiteit om een les te ontwerpen die door leerlingen als zinvol wordt ervaren. Of het nu gaat om kleuters of om mbo-studenten, of het nu een rekenles is of een les maatschappijleer. De Auteursbond daagt educatieve auteurs uit om zo’n betekenisvolle les te ontwerpen rond het thema: ‘Dat zal mij een zorg zijn!’.

Stuur jouw les in uiterlijk 1 oktober 2020.

Meer informatie over de prijzen, het wedstrijdreglement en het inzenden van jouw les vind je hier.

Ga hier terug naar de homepage.

 

Wat zoek je?