Extra podcast-tip: kinderpodcasts.nl

Naast de gebruikelijke podcast-tips die je in elke editie van EduSchrift van ons krijgt, hebben we nu – in deze gekke corona-tijd – een extra tip voor je. De website Kinderpodcasts.nl! Handig voor ouders die nu met hun kinderen thuis zitten en thuisonderwijs verzorgen, maar zeker ook voor educatieve auteurs op zoek naar inspiratie!

 

De website www.kinderpodcasts.nl vormt een centraal platform dat de kwaliteit van kinderpodcasts bewaakt met als doel een educatief, veilig en verantwoord aanbod kinderpodcasts te bieden. Diverse partners uit het Netwerk Mediawijsheid werken mee aan dit platform.

 

Op de website zijn een groot aantal podcasts van diverse aanbieders verzameld, die speciaal voor kinderen worden ontwikkeld. Ze zijn geordend binnen drie leeftijdscategorieën: 3 tot 6 jaar, 7 tot 10 jaar en 11 tot 14 jaar.

 

Voorbeelden zijn:

  • De magische eenhoorn (kindermeditatie)
  • De waanzinnige podcast (kinderen over hun favoriete boek)
  • Leesbeesten en luistervinden (kinderen in gesprek met een kinderboekenschrijver)
  • Op houten banden (een verhaal over de bevrijding van Nederland in 1944-1945)
  • Waarom? Daarom! (antwoorden op vragen van kinderen)

 

Een heel interessante podcast voor leerkrachten en onderwijsontwikkelaars staat een beetje verstopt op de site, in de categorie ‘Nieuws’: https://kinderpodcasts.nl/nieuw-tijdperk-media-educatie-maak-podcasts-voor-en-met-kinderen/. In deze eerste podcast óver kinderpodcasts (er volgen er dus meer!) praten deskundigen over het belang, het gevaar en de kansen van media, waaronder schoolradio en kinderpodcasts, in de klas.

 

Meer informatie: www.kinderpodcasts.nl

Ga hier terug naar de homepage.

Wat zoek je?