Even voorstellen: nieuw bestuurslid Joyce Bommer

Mijn naam is Joyce Bommer (1965). Sinds mei 2023 maak ik deel uit van het bestuur van de sectie Educatieve Auteurs van de Auteursbond. Ik werk nu ongeveer acht jaar als docent-NT2 en sinds 2017 ook als zelfstandig educatief auteur voor verschillende uitgeverijen, waarvoor ik les- en oefenmateriaal maak voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs. Een groot gedeelte van mijn tijd werk ik aan de nieuwe online NT2-oefenmodules van Kurve/Numo. Als docent-NT2 heb ik voornamelijk volwassen inburgeraars en (arbeids)migranten in mijn klas. Het is voor mij steeds weer inspirerend om zowel voor de klas te staan als lesmateriaal te ontwikkelen. Het houdt me op beide fronten scherp!

Met een Noord-Hollandse vader en een Limburgse moeder werd al heel vroeg in mijn leven de  interesse voor taal en cultuur gewekt. Na mijn studie Nederlands heb ik verschillende wegen bewandeld. Ik ben mijn loopbaan gestart met een aantal jaren als IT-consultant (overheid en bedrijfsleven) en ik heb met mijn gezin een aantal jaren in Schotland en Gabon gewoond. Vervolgens zijn we in Zeeland beland. In die Zeeuwse periode (van ruim 23 jaar) ben ik uitsluitend actief geweest in de wereld van het onderwijs: ik heb me jarenlang ingezet voor de Zeeuwse aanpak van laaggeletterdheid, werkte als projectleider voor de Stichting Lezen en Schrijven, was bestuurslid (en voorzitter) van een school in het primair onderwijs en werkte vanuit de Bazalt Groep als projectleider, coach, trainer en ontwikkelaar in Zeeland en Rotterdam. Daarnaast was ik ook nog een aantal jaren politiek actief in het dorp waar ik woonde.

Inmiddels zijn mijn kinderen volwassen en ben ik met mijn partner weer naar onze geboortegrond verhuisd, althans bijna… Ik bracht mijn jeugd namelijk door in het smalste stukje van Nederland, waar zowel België als Duitsland minder dan 5 kilometer van ons vandaan waren. Nu wonen we iets zuidelijker, maar nog steeds is de talige en culturele rijkdom van een grensstreek dagelijks voelbaar. En ik houd daar enorm van!

Ik ben lid geworden van het bestuur van de sectie Educatieve Auteurs omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan het behartigen van de belangen van educatief auteurs. Zowel het perspectief van degenen die net gestart zijn, als de verbinding met de doorgewinterde auteurs vind ik waardevol. Wat hebben educatief auteurs nodig om dit mooie en veelzijdige vak goed uit te kunnen oefenen? Waar lopen ze tegenaan en wat kan de Auteursbond doen om hen daarbij te ondersteunen?

Wat zoek je?