Even stilstaan

De dagen zijn korter, de luchten donkerder. Nog maar twee weken en dan zit 2020 erop. Het is een jaar om niet te vergeten; het overlijden van oud-bestuurslid Anne Coos Vuurmans, de ingrijpende gevolgen van de coronapandemie en de intrede van het ‘nieuwe normaal’. Maar 2020 is ook het jaar van nieuwe verbindingen, online ontmoetingen en innovatieve onderwijsvormen. 

 

In deze editie vertelt leerkracht Sanne hoe het is om voor de klas te staan en vertellen broer en zus Luka en Kiki over hun bijzondere basisschool. We staan stil bij het afscheid van Anne Coos, spreken collega’s in eigen land en over de grens, zetten de schijnwerpers op een bijzondere onderwijssituatie en delen veel nieuws, tips, juridische zaken en andere bijzonderheden. En dan is er ook nog de allerlaatste column van Marc ter Horst. Ja, dat lees je goed: de laatste.

 

Verhalen delen is nu misschien belangrijker dan ooit tevoren. Verhalen zijn de lijntjes tussen jou en de mensen om je heen, hoe ver weg die ook zijn. In verhalen vinden we houvast en herkenning, we komen erdoor op nieuwe ideeën en leren het oude te koesteren. Want niet alles hoeft anders: soms is het bestaande goed genoeg. 

 

De redactie van EduSchrift wenst jou de best mogelijke kerstdagen en oud & nieuw. Maak er ondanks de strenge lockdown alsjeblieft iets moois van. Stuur extra veel kaartjes, bel die collega die je al maanden niet zag, breng de buren wat lekkers of proost met elkaar via het beeldscherm. Blijf veilig en gezond.

 

Gebruik ook de tijd om te luisteren, te lezen, te leren, te ontspannen en te ontdekken. Lees onze lees- en luistertips er eens op na. Daar zit vast wel iets bij waarmee je deze bijzondere dagen door kunt komen. Ga de natuur in, stap op de fiets en ga in je fantasie op pad. Een wandeling of fietstocht zijn op dit moment de mooiste reizen die je kunt maken. Zwaai naar de mensen, geef ze een glimlach en wees lief. Voor anderen én voor jezelf.

Ga hier terug naar de homepage.

 

Wat zoek je?