Educatieve Parel 2020 naar Sander Lochtenberg

De Educatieve Parel 2020 is op vrijdag 27 november uitgereikt aan de auteur van het beste lesmateriaal. Educatief auteur Sander Lochtenberg nam de cheque ter waarde van 1000 euro online in ontvangst. Naast de eerste prijs kende de jury ook een tweede en derde prijs toe.

 

De Educatieve Parel is een initiatief van de Educatieve auteurs van de Auteursbond. Met deze prijs wil de Auteursbond het maken van kwalitatief hoogwaardig lesmateriaal onder de aandacht brengen. Tot 1 oktober konden educatieve auteurs en leraren hun lesmateriaal opsturen over het thema ‘Dat zal mij een zorg zijn!’. Hoe zorg je ervoor dat leerstof betekenisvol is? Is het zinvol om te beginnen met de vermelding van leerdoelen? Werkt het om een verbinding met de actualiteit of met de leefwereld van leerlingen te leggen?

 

Winnende lessen

Sander Lochtenberg krijgt de eerste prijs voor zijn les ‘De rechtvaardige verzorgingsstaat: Hoofdpijndossier’ over Nederland als verzorgingsstaat voor de vakken maatschappijleer en maatschappijwetenschappen in de bovenbouw havo en vwo.

Uit het juryrapport: ‘Met deze fraai en functioneel vormgegeven les maken leerlingen op speelse wijze kennis met de functies en voorzieningen van de verzorgingsstaat en de verschillende typen verzorgingsstaten. Wat vooral indruk maakte was de ingenieuze eenvoud van de les. Complexe zaken eenvoudig en toegankelijk maken en dicht bij de leerlingen brengen, is de ultieme competentie van een goede educatieve auteur.

 

De jury kende de tweede prijs toe aan Tamar Spierenburg voor haar les ‘Ruzie. Dat zal mij een zorg zijn!’ voor groepen 3 en 4 in het basisonderwijs.

 

De derde prijs ging naar Marrit Boogaars en Roos Jans voor hun les ‘Excuustruus’ voor het vak mens en maatschappij in de onderbouw in het vmbo.

 

Lesmateriaal beschikbaar

De winnende lessen zijn hier te downloaden. Gebruik ze in de klas!

 

Meer informatie en een filmpje van de uitreiking vind je hier.

 

Hier zijn de winnende lessen van 2017, 2018 en 2019 te vinden.

Ga hier terug naar de homepage.

 

Wat zoek je?