Educatieve Parel 2019: de kracht van macht

Net als in 2017 en 2018 organiseert de Auteursbond sectie Educatieve Auteurs de wedstrijd om de Educatieve Parel. Doel is om het werk en belang van educatieve auteurs onder de aandacht te brengen. Dat doen we door auteurs uit te dagen een les te schrijven rondom een actueel thema. Voor 2019 is dit: de kracht van macht.

Macht en kracht: is dat hetzelfde? De twee begrippen worden vaak verward. Begrijpelijk, ze hebben immers met elkaar te maken. Maar toch zijn er ook verschillen. Het onderwijs speelt een belangrijke rol in de betekenisgeving en duiding van macht én kracht in elke denkbare hoedanigheid. Als educatief auteur kun jij scholen helpen aan leermateriaal waarmee macht vanuit iedere mogelijke invalshoek bekeken wordt.

Daarin mag je zo inventief zijn als je wilt: van #metoo tot machtsverheffing, van coup tot zwaartekracht, en alles daartussenin. Wees creatief: wij zijn ervan overtuigd dat dit thema zich voor ieder schoolvak leent en geschikt is voor inspirerende lessen voor alle doelgroepen, van kleuters tot HBO’ers. Binnenkort lees je meer over de wedstrijd op www.educatieveparel.nl. 

Wat zoek je?