De Educatieve Parel van 2018 Je kunt nog meedingen!

Op de Dag van de Educatieve Auteur op 10 november 2018 wordt voor de tweede keer de Educatieve Parel uitgereikt. De Educatieve Parel is een initiatief van de sectie Educatieve Auteurs van de Auteursbond. Hiermee onderstreept de sectie het belang van goed lesmateriaal en worden de auteurs in het zonnetje gezet.

Een deskundige jury oordeelt over de inzendingen. De maker van de beste les ontvangt een bedrag van €1000,- en een oorkonde. De tweede en derde prijswinnaar ontvangen respectievelijk €700,- euro en €300.-. Bovendien wordt de les professioneel opgemaakt en gepubliceerd op de site van de Auteursbond met de vermelding ‘Les van de beste educatieve auteur 2018’. Auteurs kunnen tot 1 oktober hun lesmateriaal inzenden.

Het thema dit jaar is ‘Burgerschap past in elke les’. Scholen moeten burgerschap in hun onderwijs integreren. Veel scholen worstelen echter met het ‘hoe’. Jij als educatief auteur gaat de scholen daarbij helpen. Onze stelling is dat burgerschap in elke les geïntegreerd kan worden, van aardrijkskunde tot wiskunde.

Concreet wordt het natuurlijk pas als deze Grote Opdrachten met lessen worden gevuld. Lees het artikel: Inspiratie voor een Educatieve parel over burgerschap. Kies een onderwerp uit, maak er een les bij en stuur die les voor de wedstrijd om de Educatieve Parel. Wie weet win jij de hoofdprijs van € 1000,-!

In 2017 was het thema van de Educatieve Parel ‘Wat is een feit?’ De eerste prijs werd  gewonnen door Famke de Jong voor haar les Nep of echt, geschreven voor leerlingen van groep 8 en de brugklas. 

Lees meer op www.educatieveparel.nl

 

Wat zoek je?