Afscheid van bestuurslid Anne Coos Vuurmans

In juni 2020 heeft het bestuur – op afstand, maar uiteraard mét bloemen en een mooi cadeau – afscheid genomen van onze voorzitter Anne Coos Vuurmans.

 

Sinds 2014 maakte Anne Coos deel uit van het bestuur van de Vereniging van Educatieve Auteurs (VvEA), later de sectie Educatieve Auteurs van de Auteursbond. Eerst als algemeen lid, vervolgens als secretaris en na het aftreden van Arend Pottjegort (juni 2019) als voorzitter.

 

In deze periode heeft Anne Coos veel werk verzet om de positie van educatieve auteurs te verbeteren. Dat zij de educatieve uitgeverij van binnenuit kende vanuit de rol van uitgever, maakte het mogelijk zich hier gericht voor in te zetten.

 

Anne Coos stond, samen met o.a. Arend Pottjegort, aan de basis van de jaarlijkse Dag van de Educatieve Auteur, de uitreiking van de Educatieve Parel en het online magazine EduSchrift (voorheen de nieuwsbrief). Met veel enthousiasme overtuigde ze educatieve auteurs om lid te worden van de Auteursbond, en met evenveel enthousiasme (en overtuigingskracht) haalde ze nieuwe bestuursleden binnen. Daarnaast vertegenwoordigde Anne Coos de educatieve sectie in de Adviesraad, een adviserend orgaan binnen de Auteursbond.

 

Na twee termijnen geeft Anne Coos het bestuursstokje door. Het voorzitterschap is inmiddels in goede handen bij Annemiek Verhoef. Rineke Crama heeft Annemiek opgevolgd als secretaris. Daarnaast bestaat het bestuur uit Ruben Rump (penningmeester), Marit van der Veer en Karin Janssen.

 

Anne Coos, heel veel dank voor je enthousiasme en inzet!

Ga hier terug naar de homepage.

 

Wat zoek je?