Eindelijk: de Dag van de Educatieve auteur staat weer voor de deur!

Op 19 april 2023 vindt de vierde editie van de Dag van de Educatieve Auteur plaats. Deze keer strijken we neer in cultureel centrum De Kargadoor in Utrecht. Ben jij onderwijsontwikkelaar, didactisch expert, vakspecialist, onderwijskundig creatieveling of schrijvend docent? Meld je dan vandaag nog aan voor deze superleuke dag.

Door: Irene Campfens

Voor wie verbinding en verdieping zoekt

Als educatief auteur maak je lesmateriaal voor leerlingen, studenten en (toekomstig) professionals in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs, hoger onderwijs, de volwasseneneducatie en voor NT2-cursussen. Ook maak je educatief materiaal voor musea, stichtingen, verenigingen en bedrijven. Of je doet het allebei. Wil je weten waar jouw vakgenoten de inspiratie vandaan halen bij het ontwikkelen van een methode? Vraag je je af hoe je theorie nou eigenlijk écht praktisch maakt? Zoek je creatieve tools om het schrijven leuk en afwisselend te houden? Welke rol heb je als educatief auteur in de digitalisering van het onderwijs? Je raadt het antwoord op al deze vragen vast. Kom 19 april naar de Dag van de Educatieve Auteur.

Keynote lezing en interactieve workshops

Tijdens de Dag van de Educatieve Auteur luister je naar keynotespreker Jorien Castelein, directeur van Uitgeverij Blink en voorzitter van MEVW (Media en Educatie voor Vak en Wetenschap, voorheen GEU). Ook volg je twee verschillende workshops; een sessie in de ochtend en een sessie in de middag. Je bepaalt zelf aan welke workshops meedoet, maar meld je wel op tijd aan voor je voorkeursworkshops. De keuze is reuze. Denk aan creatief schrijven, narratief lesmateriaal, goede toetsvragen en heldere instructies. Lees meer over alle workshops in het overzicht.

Waarom jij erbij moet zijn

Goed lesmateriaal is een onmisbaar onderdeel van het onderwijs. Toch wordt er maar weinig stilgestaan bij het belangrijke werk van educatieve auteurs. Maar iemand moet die content maken. Op de Dag van de Educatieve Auteur zetten we jou, de maker, in de schijnwerpers. De Dag van de Educatieve Auteur biedt volop mogelijkheden om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Door deel te nemen aan het aanbod aan workshops doe je nieuwe inzichten op en wissel je ervaringen uit met collega’s. En wie weet loop je ook een uitdagend nieuw project tegen het lijf!

Reacties van eerdere deelnemers

In november 2019 vond de vorige editie plaats van de Dag van de Educatieve Auteur. Hieraan deden ruim 60 auteurs, redacteuren en andere onderwijsontwikkelaars mee. De reacties van de deelnemers waren heel positief. Enkele reacties: ‘Fijn om uitgebreid bij te praten met mijn vakgenoten’, ‘Ik voel me nu een sterke professional in de educatieve sector’ en ‘Enorm gelachen om de gekkigheid waar -zo blijkt- alle educatieve auteurs weleens tegenaan lopen.’

Al met al is de Dag van de Educatieve Auteur een belangrijk evenement voor iedereen die betrokken is bij het ontwikkelen van leermiddelen. Door het delen van kennis en ervaringen kunnen we het onderwijs nog beter maken. Doe je mee?

Praktische informatie en direct aanmelden

Waar: de Kargadoor, Oude Gracht 36, 3511 AP Utrecht

Wanneer: 19 april 2023 van 10.00 tot 17.00 uur, inloop vanaf 09.30 uur

Voor wie: auteurs van educatief materiaal voor alle doelgroepen en niveaus binnen het onderwijs. Ook eindredacteuren, educatieve uitgevers en beroepsgroepen zijn welkom.

Prijs: leden Auteursbond € 40,-; niet-leden: € 85,-  (Als je vóór 1 mei lid wordt van de Auteursbond, verrekenen we het verschil met de contributie.)

Wil je op je gemak meer lezen over de Dag van de Educatieve Auteur? Meer informatie vind je hier.

Je direct aanmelden? Dat kan via het aanmeldformulier.

Wat zoek je?