30 Mar 2020

 

schrijvershub

 

Door Irene Campfens

 

Flexplek-tip!

Momenteel actueler dan ooit: thuiswerken. Als gevolg van de coronapandemie zit Nederland in ieder geval tot begin april op slot. Dat betekent zoveel mogelijk vanuit huis werken. Maar hoe vind je thuis voldoende inspiratie? Waar haal je je inspiratie vandaan als je amper de deur uitgaat?  Normaal gesproken vind je in elke editie van EduSchrift een tip voor een leuke en inspirerende flexibele werkplek. Deze keer doen we het anders: in deze editie geven we je vijf tips die het thuiswerken leuker en makkelijker kunnen maken.

  • Creëer een gezonde werkomgeving voor jezelf

Trek de gordijnen open, doe de luxaflex omhoog en zet het raam open. Laat de frisse lentelucht naar binnen. De verwarming kan een paar graden lager: de zon verwarmt de ruimte, zolang die schijnt natuurlijk.
  • Drink lekkere koffie en thee

Een voordeel: je hoeft geen genoegen te nemen met slappe automaatkoffie of theesmaken die je eigenlijk niet lust. Thuis maak je je koffie zoals jij dat wilt en kies je voor smaken die jij lekker vindt. Check je koffie- en theevoorraad. Een tip: bij veel drogisterijketens kun je volop thee vinden!
  • Kijk kritisch naar de planning

Een werkdag thuis ziet er anders uit dan een buiten de deur. Er zijn geen vaste ontmoetings-, vergader- of pauzetijden en eventuele vaste loopjes naar een andere afdeling of locatie zitten er nu ook niet in. Je zult de dagindeling misschien moeten wijzigen. Verdeel de werkdagen in dagdelen en probeer per dagdeel een begin- en eindpunt te formuleren. Bijvoorbeeld: ochtend redactie artikel x of avond concepttekst onderwerp y.
  • Zoek verbinding

Alhoewel verstoken van intensief sociaal contact, kun je wel in verbinding blijven met de omgeving. Zet de radio aan en luister naar het journaal, actualiteitenprogramma’s, goede interviews of je lievelingsmuziek. Podcasts zijn ook heerlijk, en kunnen trouwens ook erg educatief zijn. Volg updates op televisie, of in de krant. Bel eens met bekenden om te horen hoe het met ze is. Maak een WhatsApp-groep aan met collega’s. Pak de telefoon op momenten waarop je normaalgesproken zou mailen. Het is fijn om af en toe iemands stem te horen.
  • Gebruik de benenwagen

Oké. Sommigen zullen het niet missen, maar de sportschool bezoeken zit er deze weken niet in. Wanneer je voldoende afstand houdt – het is sowieso wat vreemd om in de natuur pal naast een wildvreemde wandelaar te gaan lopen – kun je buiten je lol op. Maak een mooie fietstocht, loop een stukje hard of ga wandelen! Probeer de werkmomenten binnen zo veel mogelijk af te wisselen met ontspanning en beweging buiten.
 
Voor de volgende editie zijn we weer op zoek naar leuke flexplekken. Ken je er een? Laat het ons weten!

Ga hier terug naar de homepage.